Us trobeu a:   Agenda

Agenda

La frontera, la ferida. Pensaments, paraules i imatges per a un espai encara per pensar

Conferència a càrrec de Xavier Antich, en el marc del cicle de conferències "Pirineus, frontera i refugi"

Dijous 12 de maig de 2016
Call de Girona

Xavier Antich i Valero (La Seu d'Urgell, 1962), doctor en Filosofia, és professor d'Història de les Idees estètiques i director del Màster en Comunicació i Crítica de l'Art a la UdG. Actualment és també director del Programa d'Estudis Independents del MACBA. Ha estat professor de doctorat a l'Iberian and Latin American Cultures de la Universitat de Stanford (Califòrnia, EUA), a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i a la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Les seves investigacions recents estan centrades en els àmbits de l'estètica i l'art contemporanis, amb especial atenció a les teories sorgides en el marc posterior a 1967 i a les pràctiques artístiques dels darrers quaranta anys. Alguns dels seus treballs s'han orientat a diverses qüestions d'estètica musical.

És membre del consell assessor del suplement Cultura/s de La Vanguardia i conseller electe pel Parlament de Catalunya del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts.

La conferència comptarà amb lectura de textos breus, de literatura testimonial i reflexió filosòfica, a càrrec de l'actriu Cristina Carrasco. Com actriu ha treballat en cinema amb directors com Isaki Lacuesta, Isa Campo, Mar Coll i d'altres. També ha treballat en televisió i teatre. Com a locutora ha participat en l'homenatge a les víctimes de l'Holocaust a l'Ateneu Barcelonès amb la lectura del poeta Joan Margarit, i en programes de TVE com Redes i Imprescindibles. És col·laboradora en documentals de les productores Metromuster (Idrissa) i Contrast Films.

Organització: Institut d'Estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona) i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (Universitat de Girona).

Podeu accedir a aquesta conferència a través del Repositori Digital d'Àudio i Vídeo de la Universitat de Girona (DUGiMedia).

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2021 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat web