Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Històries amb nom: comarques de Girona, pas i refugi de jueus europeus

Conferència a càrrec de Martine Berthelot, en el marc del cicle de conferències "Pirineus, frontera i refugi"

Dijous 11 de febrer de 2016
Call de Girona

Martine Berthelot és professora-investigadora a la Universitat de Perpinyà (Institut franco-català transfronterer). Especialista del judaisme català de l'època contemporània, en particular sobre la primera meitat del segle XX, el retorn dels jueus i la constitució de la comunitat jueva de Barcelona.
El seu àmbit de recerca abasta el judaisme contemporani dins l'espai català i ibèric. L'any 2002 va obtenir el premi Samuel Toledano (Jerusalem) pel llibre Memorias judías: Barcelona 1914-1954. Darrerament ha publicat Jueus de Catalunya i altres contribucions a l'estudi dels judaismes contemporanis/ Juifs de Catalogne et autres contributions à l'étude des judaïsmes contemporains (2011).

En aquesta conferència, presentarà els primers resultats de la seva recerca actual sobre el trànsit de jueus europeus a través dels expedients de frontera de l'Arxiu Històric de Girona.

Lloc: Institut d'Estudis Nahmànides
Entrada gratuïta pel carrer de Sant Llorenç

Organització: Institut d'Estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona) i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (Universitat de Girona).
Cicle reconegut amb 0,5 crèdits ECTS per als estudiants de la Facultat de Lletres de la UdG.

Podeu accedir a aquesta conferència a través del Repositori Digital d'Àudio i Vídeo de la Universitat de Girona (DUGiMedia).

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2021 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat web