Us trobeu a:   Agenda

Agenda

L'Hospici de Girona: acollida i refugi d'infants fugits de l'Holocaust (1941-1943)

Conferència a càrrec de Josep Calvet, en el marc del cicle de conferències "Pirineus, frontera i refugi"

Dijous 14 de gener de 2016
Call de Girona

Josep Calvet Bellera (La Pobla de Segur, 1965) és doctor en història i investigador membre del Servei d'Història, Patrimoni i Documentació de la Universitat de Lleida. Ha dedicat bona part de les seves recerques a estudiar els primers anys de franquisme als Pirineus. És autor del guió del documental: Terra de frontera. Els Pirineus catalans entre dues guerres (1938-1945). Ha coordinat el projecte de creació del museu El Camí de la Llibertat inaugurat l'any 2007 a Sort. El 2008 L'Avenç li va publicar Les muntanyes de la llibertat. El pas d'evadits pels Pirineus durant la Segona Guerra Mundial, 1939-1944, publicat també en castellà el 2010 per Alianza.

Les seves recerques recents se centren en la reconstrucció de les evasions protagonitzades per jueus. Ha assessorat històricament el projecte Perseguits i Salvats impulsat per la Diputació de Lleida amb l'objectiu de recuperar els itineraris de milers de jueus que fugiren de la persecució a través del Pirineu lleidatà Lleida i ha comissariat l'exposició Fugint de l'Holocaust. Catalunya i els refugiats jueus de la Segona Guerra Mundial impulsada pel Museu d'Història de Catalunya i la Diputació de Barcelona. L'exposició es pot visitar fins al dia 17 de gener al Museu d'Història dels Jueus, Girona.

Lloc: Institut d'Estudis Nahmànides
Entrada gratuïta pel carrer de Sant Llorenç

Organització: Institut d'Estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona) i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (Universitat de Girona).
Cicle reconegut amb 0,5 crèdits ECTS per als estudiants de la Facultat de Lletres de la UdG.

Podeu accedir a aquesta conferència a través del Repositori Digital d'Àudio i Vídeo de la Universitat de Girona (DUGiMedia).

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2021 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat web