Us trobeu a:   Agenda

Agenda

GironaCultura no s'atura! L’equip del Museu d'Història dels Jueus i de l'Institut d'Estudis Nahmànides també som a casa però continuem treballant per tal que pugueu seguir gaudint del Museu, el seu patrimoni, exposicions i recursos. Exploreu els continguts del nostre web i seguiu-nos a Facebook per descobrir novetats. Esperem i desitgem que totes i tots seguiu bé i ben aviat ens pugueu visitar personalment.

La fi de la presència urbana: pergamins de venda de la sinagoga de Girona, s. XV

Exposició temporal en el marc de Girona, ciutat d'arxius

Del 3 al 31 d'octubre de 2014
Call de Girona

Els pergamins de venda de la sinagoga del segle XV surten de l'Arxiu Municipal de Girona en motiu de la trobada Arxius i Indústries Culturals (2a Conferència Anual d'Arxius, 9a Conferència Europea d'Arxius i 13es Jornades Imatge i Recerca), que té lloc a la ciutat de l'11 al 15 d'octubre.

Cosits en un gran rotlle que veiem per primera vegada estès a l'interior del museu, aquests documents ens parlen de la desaparició física de la comunitat jueva de la ciutat, arran del decret d'expulsió de 1492. A més, són la font principal que ha permès als investigadors localitzar els desapareguts espais comunitaris jueus en el plànol de la ciutat medieval. Han estat imprescindibles per identificar les restes del micvé (bany ritual) de Girona, descobert enguany al Museu d'Història dels Jueus.

Ho organitza: Patronat Call de Girona i Gironamuseus
Hi col·labora: Arxiu Municipal de Girona

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat