Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Plenament pures. Les dones jueves i els banys rituals

Exposició temporal

Del 12 d'abril al 30 de setembre de 2014
Call de Girona

Fotografies il·luminades de micvés (banys rituals) europeus, entorn del concepte de micvé i la condició femenina en el judaisme.

L'autor és el fotògraf Peter Seidel (Frankfurt), qui ens mostra la diversitat de disseny i d'estructures d'alguns banys rituals jueus d'arreu d'Europa, a la cerca del seu concepte més íntim i profund. Així, el micvé se'ns presenta com un lloc autèntic on la història esdevé viva i palpable.

Les darreres troballes arqueològiques al call de Girona han posat al descobert les restes del micvé del segle XV. Aquest espai ha estat fotografiat per Josep M. Oliveras i també forma part de l'exposició.

L'exposició es complementa amb textos procedents del projecte Micvé de Leah Lax i Janice Rubin (EUA) sobre la relació de les dones jueves amb el micvé en l'actualitat. Testimonis personals, sovint controvertits, ens apropen a la tradició del ritual i també a la manifestació d'una nova espiritualitat jueva.

Inauguració: divendres 11 d'abril a les 7 de la tarda, a la sala d'exposicions temporals del Museu d'Història dels Jueus (c/ Força, 8, Girona).

Plenament pures també a...
Architektur Fotoblog
Fine art printer
Deutsche Gesellschaft für Photographie
Jüdisches Leben Erfurt

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat