Us trobeu a:   Agenda

Agenda

GironaCultura no s'atura! L’equip del Museu d'Història dels Jueus i de l'Institut d'Estudis Nahmànides també som a casa però continuem treballant per tal que pugueu seguir gaudint del Museu, el seu patrimoni, exposicions i recursos. Exploreu els continguts del nostre web i seguiu-nos a Facebook per descobrir novetats. Esperem i desitgem que totes i tots seguiu bé i ben aviat ens pugueu visitar personalment.

Plenament pures: el concepte de puresa ritual femenina en el judaisme i en l'islam

Conferència a càrrec de Dolors Bramon, en el marc del cicle de conferències "Dones, jueves i sàvies"

Dijous 24 d'abril de 2014
Call de Girona

Dolors Bramon és doctora en Filosofia i Lletres, secció de Filologia Semítica -1984- i en Història Medieval -1998- per la Universitat de Barcelona i professora d'aquesta universitat i de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona.

Ha fet recerca i ha publicat sobre diversos àmbits: en història política i social ha investigat les minories religioses a la Corona Catalanoaragonesa, és a dir, sobre mudèjars, jueus i els seus respectius conversos, i sobre el passat andalusí en terres avui catalanes, mitjançant la traducció i la interpretació de les cròniques àrabs que s'hi refereixen. En història de la ciència, ha treballat el món dels geògrafs i de la geografia àrab. En llengua, ha estudiat els arabismes a les llengües hispàniques i més especialment a la llengua i onomàstica catalanes. Sobre l'islam, s'ha ocupat de la seva teologia, història i societat, en especial de l'estatus de les dones musulmanes.

La conferència tindrà lloc a l'Institut d'Estudis Nahmànides (accés per l'entrada principal del Museu d'Història dels Jueus, C/ Força 8) a les 19 h.
Entrada lliure i gratuïta

Organització: Patronat Call de Girona i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani.

L'assistència al 80% de les conferències i la realització d'un petit treball donen dret a un crèdit universitari de la UdG.

Podeu accedir a aquesta conferència a través del Repositori Digital d'Àudio i Vídeo de la Universitat de Girona (DUGiMedia).

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat