Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Jornades Europees de la Cultura Jueva

Somnis de Walter Benjamin

Aquarel·les de Gemma Romero Goday

del 25 d'octubre de 2023 al 31 de gener de 2024
Museu d'Història dels Jueus

L'extensa obra del pensador alemany inclou també, de forma dispersa, anotacions, descripcions i referències al seu món oníric. Imatges recurrents com la de la lluna, les onades, les dones, etc. han inspirat Gemma Romero Goday en la creació d'aquestes vint obres que formen el projecte Somnis. L'artista utilitza principalment la tècnica de l'aquarel·la tot i que en alguna obra la combina amb el collage.

Les ombres, els paisatges nocturns, algunes figures humanes i la, gairebé sempre, presència de la lluna configuren aquesta original interpretació artística d'una part poc coneguda del llegat del filòsof.

Gemma Romero Goday viu i treballa a Portbou. Nascuda a Barcelona l’any 1953 per motius laborals dels seus pares, tots dos de Colera, s’identifica com a natural de Portbou. Ha estudiat Arts Plàstiques amb el pintor Martínez Lozano, a Llançà, i a l’Escola de Belles Arts La Llotja de Barcelona. És membre del Reial Cercle Artístic de Barcelona, de l’Agrupació d’Aquarel·listes de Girona, i del Col·lectiu de Pintors de Portbou. La seva opció per l’aquarel·la l’ha portat a crear una obra de climes i gran profunditat. Les seves peces insinuen figures i escenes que evoquen mons plurals. Ha exposat a França, Madrid, Barcelona i Girona, entre altres ciutats catalanes.

Entrada lliure.

Inauguració: dimecres 25 d'octubre a les 6 de la tarda.

Ho organitza: Patronat Call de Girona. Hi col·labora: Amics del Museu d'Art de Girona

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2023 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat web