Us trobeu a:   Agenda

Agenda

La vindicació de Vashti: la construcció de Vashti a la literatura rabínica i al pensament feminista jueu

Conferència a càrrec d'Irene Míriam Muzás Calpe

Dijous 30 de març de 2023
Institut d'Estudis Nahmànides
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la seva icona .

Conferència d'Irene Míriam Muzás Calpe dins el cicle A imatge i semblança divines. Feminisme i gènere en la tradició jueva que parlarà de gènere, de tradició, de feminismes, de cultura i d'història jueves, i oferirà versions actuals sobre aquests temes.

Irene Míriam Muzás Calpe (Barcelona, 1974) és filòloga, traductora i rabina. Llicenciada en filologia anglesa per la Universitat Autònoma de Barcelona, llicenciada en teologia per la Universitat Zacharias Frankel, centre adscrit a la Universitat de Potsdam, i màster d'especialització en teologia jueva.

El 23 d'octubre de 2022 fou ordenada rabina a la sinagoga Centrum Judaicum de Berlín. D'aquesta manera, esdevingué la primera dona de l'Estat espanyol a obtenir el grau de doctora en llei jueva i la tercera persona als Països Catalans.

Podeu accedir a aquesta conferència enregistrada gràcies al Repositori Digital d'Àudio i Vídeo de la Universitat de Girona (DUGiMedia).

Entrada pel carrer de Sant Llorenç.
Aforament limitat.
Activitat gratuïta, amb inscripció prèvia.

Ho organitzen: Institut d'Estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona) i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (UdG). Lloc: Aula de l'Institut d'Estudis Nahmànides. Foto: Vashti rebutjant l'ordre del rei, d'Edwin Long

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2024 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat web