Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Viatges

Una història del Poble Jueu

Del 23 de juliol de 2021 al 31 de març de 2022
Museu d'Història dels Jueus

Aquesta és una exposició sobre un recorregut de trenta-vuit segles, a través de camins diversos que voregen pràcticament tots els racons del món i que abasten des del 1730 ANE fins als nostres dies. És la història de tot un poble, explicada a través de mil rutes que són físiques i socials, polítiques i conceptuals. És el relat dels camins que ha anat construint el Poble Jueu al llarg dels temps, superant adversitats i reescrivint-se a base d’experiències compartides i d’una memòria comuna, fonamental, definidora i identitària.

Els camins són nous,
les sabates, comprades ahir mateix,
però la marxa és antiga i heretada.
Iehuda Amikhai

Una idea original de l’Associació Europea del Patrimoni Jueu i la Biblioteca Nacional d’Israel.

Associació Europea per a la Preservació i Promoció de la Cultura Jueva (AEPJ)
L’AEPJ és una associació europea formada per 23 entitats associades que comparteixen la missió de preservar i promoure la cultura i el patrimoni jueu al continent europeu. Aquests objectius, motor de la institució, s’assoleixen a través del desenvolupament de dos grans projectes: la Jornada Europea de la Cultura Jueva i la Ruta Europea del Patrimoni Jueu, declarada Gran Itinerari Cultural pel Consell d’Europa.

Biblioteca Nacional d’Israel
Fundada l’any 1892 a Jerusalem, la Biblioteca Nacional d’Israel (BNI) té un doble mandat diferenciat: servir de biblioteca nacional tant a l’Estat d’Israel com a la comunitat jueva internacional. Els seus extensos fons contenen una gran quantitat de materials en formats diversos, sobre la història i la cultura del Poble Jueu, l’Estat d’Israel i la Terra d’Israel al llarg dels segles.

Accés a l'exposició virtual de la Biblioteca Nacional d’Israel.

Textos: Dr. Elliot Jager. Adaptació de continguts: Institut d'Estudis Nahmànides, Patronat Call de Girona. Disseny original: Rotem Soaye. Disseny i adaptació a Girona: Roser Bover. Producció: La Digital. Gestió, coordinació i comunicació: Patronat Call de Girona

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2021 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat