Us trobeu a:   Agenda

Agenda

El camí d'Ubach

Presentació del llibre de Jordi Cervera i Riccardo Lufrani

Dimecres 3 d'octubre de 2012
Call de Girona

L'acte anirà a càrrec d'Albert Riera, gerent de l'Ajuntament de Girona, Mònica Estruch, directora de l'Editorial Mediterrània, i Bàrbara Virgil, professora d'hebreu al Call de Girona, amb la presència dels autors.

Fra Jordi Cervera i Valls, caputxí, nascut a Barcelona l'any 1961, és professor de Sagrada Escriptura a la Facultat de Teologia de Catalunya.
Fra Riccardo Lufrani, dominic, nascut a Roma l'any 1965, és professor de Topografia a l'École Biblique et Archéologique Française de Jerusalem.

El vuit d'abril de 1910 Dom Bonaventura Ubach, monjo de Montserrat, iniciava un viatge per la península del Sinaí i l'Aràbia Pètria acompanyat del prevere belga Joseph Vandervorst. Tots dos eren alumnes de l'École Biblique et Archéologique Française de Jerusalem. Es tractava de resseguir l'itinerari que, anys abans, havia recorregut el seu mestre Marie Joseph Lagrange i altres dominics d'aquesta escola.

Cent anys després, i fent coincidir expressament les mateixes dates, els dos autors han repetit el mateix viatge que el monjo català. El camí d'Ubach és un diari de les seves aventures i de la relació amb els beduïns que els fan de guia a través dels paratges mítics del llibre de l'Èxode.

La presentació tindrà lloc a l'Institut d'Estudis Nahmànides (entrada pel carrer Sant Llorenç, s/n) a les 19h.

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat