Us trobeu a:   Agenda

Agenda

GironaCultura no s'atura! L’equip del Museu d'Hist˛ria dels Jueus i de l'Institut d'Estudis NahmÓnides tambÚ som a casa per˛ continuem treballant per a quŔ pugueu seguir gaudint del Museu, el seu patrimoni, exposicions i recursos. Exploreu els continguts del nostre web i seguiu-nos a Facebook per descobrir novetats. Esperem i desitgem que totes i tots seguiu bÚ i ben aviat ens pugueu visitar personalment.

Els jueus de Catalunya i el Call de Girona

Exposiciˇ itinerant del Patronat Call de Girona

de l'1 de juliol de 2000 al 31 de marš de 2003
Museu d'Hist˛ria dels Jueus

A la Catalunya actual algunes ciutats conserven encara ben delimitat l’espai urbÓ que ocupava el barri jueu. El Call de Barcelona, situat a l'actual barri G˛tic, havia estat antigament el barri jueu o Girona, on els seus carrers estrets i humits de pedra ens permeten endinsar-nos al seu passat jueu. Ciutats i viles que han conservat l’empremta d’aquella cultura antiga al llarg dels segles i que s’han esmeršat a reconstruir, preservar i difondre aquesta herŔncia insigne per tal que puguem fer-nos una idea de com era la vida del milĚlenni passat.

Aquesta exposiciˇ repassa la hist˛ria dels jueus catalans: quan van arribar, on es van establir, com vivien, qui i per quŔ els perseguien, com sobrevivien als atacs, on i com resaven, com s’organitzaven, quines figures els lideraven. Seguirem les petjades de la comunitat jueva i descobrirem la seva hist˛ria, la seva cultura i com era la seva vida quotidiana.

Foto: quadre d'Evdokim Perevalsky,1999. TŔcnica: pintura oli sobre tela.

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat