Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Judaismes: mirades heterodoxes

La provocació controvertida de Gertrude Stein

Conferència a càrrec de Ma. Àngels Cabré

Dijous 20 de febrer de 2020
Institut d'Estudis Nahmànides

Conferència dins el cicle "Judaismes: mirades heterodoxes" que presenta maneres diferents de viure la identitat jueva.

Ortodoxa, Gertrude Stein no ho va ser mai, però sí molt fidel a les seves conviccions. Com a peça rellevant de les avantguardes del segle XX, va ocupar un lloc que molt poques dones acostumaven a ocupar en els ambients intel·lectuals del seu temps, és a dir, en aquesta transformació del món antic en un món nou que va precedir a la Segona Guerra Mundial.
Parlarem de la seva singular i exigent obra literària com a exponent del modernisme, i també de la seva tasca com a mecenes artística al París de les primeres dècades, on aquesta col·leccionista jueva va obrir casa seva a talents de la talla d’Apollinaire, Picasso o Hemingway. Un personatge ben únic, aquesta Stein.

Ma. Àngels Cabré (Barcelona, 1968) és escriptora i especialista en feminisme cultural.
Ha publicat poesia, narrativa i diversos assaigs sobre dones i cultura com Leer y escribir en femenino, A contracorriente. Escritoras a la intemperie del siglo XX, Wonderwomen. 35 retratos de mujeres fascinantes, María Luz Morales. Pionera del periodismo i Miralls creuats: Roig/Capmany (Premi d’Assaig Josep Vallverdú 2016). El seu darrer llibre és El llarg viatge de les dones (Edicions 62), una antologia de textos del feminisme a Catalunya.
Ha estat docent del Màster Gènere i Comunicació de la UAB i dirigeix l’Observatori Cultural de Gènere.

Entrada lliure. Cal inscripció.

L’assistència certificada al 80% de les sessions dona dret a mig crèdit acadèmic per a estudiants de la Facultat de Lletres de la UdG.

Ho organitza: Institut d'Estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona) i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (Universitat de Girona). Adreça: carrer Sant Llorenç s/n. Foto Ma. Ángels Cabré: Youtube

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat