Us trobeu a:   Agenda

Agenda

GironaCultura no s'atura! L’equip del Museu d'Història dels Jueus i de l'Institut d'Estudis Nahmànides també som a casa però continuem treballant per tal que pugueu seguir gaudint del Museu, el seu patrimoni, exposicions i recursos. Exploreu els continguts del nostre web i seguiu-nos a Facebook per descobrir novetats. Esperem i desitgem que totes i tots seguiu bé i ben aviat ens pugueu visitar personalment.
Nits de Música al Call

Mazik Duo. Jewish Life, portraits of the past

Concert en el marc de les 'Nits de Música al Call'

Dijous 1 d'agost de 2019
Museu d'Història dels Jueus

MazikDuo està format pel clarinetista menorquí Tolo Genestar i el pianista terrassenc Marc Sumsi. Ens presenten el seu primer àlbum titulat Jewish Life, portraits of the past (Temps Record 2017), fusió de la clàssica i el klezmer. Ambdós gèneres conviuen en aquest singular projecte que mostra una música variada però amb una temàtica comuna com és la història de la comunitat jueva contemporània.

Basant-se en la idea que les músiques constitueixen cultura, Jewish Life penetra en la identitat i la història jueves. Explora alguns romanents que va deixar l'esdevenir de la cultura jueva al llarg del segle XX: des de la música present en la cruesa dels murs d'un camp de concentració o aquelles notes latents en la memòria d'un jove exilliat de la seva pàtria. En resulta un concert innovador i interessant, amb obres que van germinar en moments i contexts molt diversos, des de la sonoritat més ombrívola de la II Guerra Mundial a les melodies més frenètiques del seu gènere festiu més popular, definit pels mateixos artistes com una música que riu i plora al mateix temps.

Entrada lliure fins omplir l'aforament

Foto: Quim Roser. Palau de la Música Catalana

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat