Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Dia Oficial de la Mem˛ria de l'Holocaust

Dia Oficial de la Mem˛ria de l'Holocaust i la Prevenciˇ dels Crims contra la Humanitat

27 de gener

Diumenge 27 de gener de 2019
Museu d'Hist˛ria dels Jueus

El dia 27 de gener es commemora a tota Europa, per resoluciˇ del Parlament de 27 de gener de 2005, el Dia Oficial de la Mem˛ria de l'Holocaust i Prevenciˇ dels Crims contra la Humanitat, data escollida en record de l'alliberament del camp d'extermini d'Auschwitz-Birkenau (Pol˛nia) l'any 1945. La resoluciˇ convida tots els governs i parlaments dels estats membre a mantenir viu el record d'aquesta barbÓrie i a educar per al futur, per tal de relegar al passat la intolerÓncia, la discriminaciˇ i el racisme.

De 10 a 19 h instalĚlaciˇ d'un espai de mem˛ria.

A la una del migdia, el vicealcalde Sr. Eduard Berloso retrÓ homenatge a les vÝctimes d’aquesta barbÓrie amb l’encesa d’una espelma en aquest espai de record i mem˛ria, en el que, de manera individual i al llarg de tot el dia, tothom que ho desitgi podrÓ expressar-se.

El Museu d’Hist˛ria dels Jueus es podrÓ visitar amb Portes Obertes de 10 a 19 h.

El dijous 31 de gener a les 18.30 h, la conferŔncia sobre La poblaciˇ catalana i el seu encontre amb l’Holocaust a cÓrrec de la soci˛loga Marta Simˇ donarÓ el tret de sortida al nou cicle de conferŔncies 2019 que porta per tÝtol Catalunya i el judaisme: identitats compartides, relacions diverses.

Foto: Pedres de Girona

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2019 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat