Us trobeu a:   Agenda

Agenda

GironaCultura no s'atura! L’equip del Museu d'Història dels Jueus i de l'Institut d'Estudis Nahmànides també som a casa però continuem treballant per tal que pugueu seguir gaudint del Museu, el seu patrimoni, exposicions i recursos. Exploreu els continguts del nostre web i seguiu-nos a Facebook per descobrir novetats. Esperem i desitgem que totes i tots seguiu bé i ben aviat ens pugueu visitar personalment.

El Càntic dels Càntics

Pintures d'Hortensia Núñez Ladevéze

Del 20 de gener a l'1 de maig de 2011
Call de Girona

El "Càntic dels Càntics" és el càntic a l'Amor per excel·lència, un Amor que abarca l'Antic i el Nou Testament, el temps antic i el temps nou, la història del passat i la vida del present. Està format originàriament per càntics d'amor, escrits segurament per a una festa nupcial israelita en la qual caldria exaltar l'amor conjugal.

La pintura d'Hortensia Núñez es mou sobre la inspiració d'un text netament descriptiu, però portant-lo en la pintura fins el límit de la meditació contemplativa. Tots els escenaris i els seus personatges estan com absorts, immòbils, com flotant en una estranya irrealitat. El resultat és la capacitat de transmetre l'al·legoria poètica del Càntic i portar l'espectador al seu sentit profund i als seus significats poètics, que són l'essència dels Càntics. És una poesia pintada, i per tant, una pintura per veure a poc a poc i meditar els textos dels quals ha nascut.

Text extret del catàleg "Hortensia Núñez Ladevéze. Forma y color" editat per Luis Núñez Ladevéze.

Inauguració el dijous 20 de gener de 2011 a les 19:00h. Entrada pel C/ Sant Llorenç, s/n.

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat