Us trobeu a:   Agenda

Agenda

GironaCultura no s'atura! L’equip del Museu d'Història dels Jueus i de l'Institut d'Estudis Nahmànides també som a casa però continuem treballant per tal que pugueu seguir gaudint del Museu, el seu patrimoni, exposicions i recursos. Exploreu els continguts del nostre web i seguiu-nos a Facebook per descobrir novetats. Esperem i desitgem que totes i tots seguiu bé i ben aviat ens pugueu visitar personalment.
Nits de Música al Call

Klaima. Al jardí de l'Edèn

Concert en el marc de les 'Nits de música al Call'

Dijous 9 d'agost de 2018
Museu d'Història dels Jueus

El projecte Klaima pren vida el 2015 gràcies al punt de trobada que es genera entre el reconegut clarinetista Albert Gumí i els tres músics habituals del transversal i també reconegut Col·lectiu Brossa: Quico Pugès al violoncel, Aleix Puig al violí i Gregori Ferrer a l’acordió. Klaima neix amb una clara voluntat de portar a escenaris d’arreu música d’arrel klezmer amb altes dosis de comunicació i emoció. Un klezmer amb molta ànima, en definitiva.

El concert de Klaima ofereix un recorregut per les músiques més populars del klezmer centreeuropeu, amb referències també a la música sefardita i hebrea. Combinant la calidesa i el virtuosisme de la música de cambra de formació clàssica amb la passió i improvisació de la música popular, el concert esdevé un viatge fresc i trepidant per les emocions de la cultura klezmer. Emocions que passen de la malenconia i la tristesa a l’alegria més desbordada en pocs compassos, de la mística gairebé meditativa a un frenesí festiu, sensual i esbojarrat, reflectint els contrastos i complexitat de la condició humana. Al jardí de l'Edèn hi trobareu, doncs, des dels esperits més delicats fins als caràcters més maleïts. Tal com va dir el gran compositor Dimitri Shostakovitch: “La música klezmer és un somriure entre les llàgrimes”:

Entrada gratuïta fins a completar l'aforament

Accés: carrer Sant Llorenç s/n

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat