Recursos

Dia Mundial del Patrimoni AudiovisualPel·lícules de nitrat del CRDI

Projecció i sessió informativa del procés de restauració

Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) i Filmoteca de Catalunya

L'any 2015 el CRDI va firmar un conveni de col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya per a la conservació i digitalització de les pel·lícules en base de nitrat de cel·lulosa del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge. Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, el proper 26 d'octubre es farà una projecció de dues de les pel·lícules restaurades: España al día i Homenatge a Santiago Rusiñol. Al mateix acte, la conservadora de la Filmoteca de Catalunya, Rosa Cardona, explicarà el procés de restauració.

On i quan es farà?

Dijous, 26 d'octubre, a les 19 h, a l'Arxiu Municipal de Girona. Placeta de l'Institut Vell, 1.

Audiovisual sobre el fotogravat

Recurs audiovisual amb tècniques 3D

Centre de Recerca I Difusió de la Imatge (CRDI)

Nou producte audiovisual que permet conèixer el procediment tècnic de formació del fotogravat sobre planxa de coure a partir de la tècnica original de Talbot-Klic (1879). Aquest audiovisual, realitzat amb tècniques d'animació 3D, és la cinquena proposta d'una sèrie dedicada a l'evolució de la tècnica i els procediments fotogràfics i fotomecànics que es va iniciar l'any 2007. El guió és del professor Carles Mitjà mentre que la realització l'assumeix el CIFOG (Escola de Cicles Formatius de Girona). Aquest audiovisual, únic en la seva presentació i execució, té una clara funció divulgativa i, a diferència del que poden oferir els textos teòrics, permet a l'espectador fer-se una idea clara d'aquest procediment fotomecànic. Es presentarà el 27 d'octubre coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual.
Col·lecció de tècnica fotogràfica

Recurs web

Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) i Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC)

Digitalització i publicació de la col· lecció de tècnica fotogràfica que forma part de la Biblioteca especialitzada de l'Arxiu Municipal i de la biblioteca de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC). Ambdues col·leccions són de gran utilitat per a l'estudi de l'evolució de la tècnica fotogràfica. La digitalització i publicació online té com a objectiu posar a l'abast dels investigadors unes publicacions d'alt interès, que s'han anat adquirint al llarg dels anys i que a dia d'avui formen un conjunt d'un valor molt destacat.© 2018 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.