Ajuntament de Girona - web
Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions

Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions

RECURSOS

 
 

GIRONA, 4 DE FEBRER DE 1939

Girona, 4 de febrer de 1939. Imatges d'una desolació és un recurs que ens permet acostar-nos a la Girona del darrer dia de la Guerra Civil a partir d'onze fotografies en què es fusionen el passat i el present. La intenció és evidenciar aquest nexe entre l'avui i l'ahir i, alhora retre un modest homenatge a aquelles persones que varen viure una de les èpoques més tristes i més sòrdides de la nostra història.

 

 

DIA MUNDIAL DEL PATRIMONI AUDIOVISUAL

Aquí podeu accedir a una pàgina web amb la cronologia de l'evolució històrica dels mitjans audiovisuals, a més d'un cartell i cinc desplegables sobre la imatge en moviment, la fotografia, el cinema amateur, la televisió i el vídeo, i els enregistraments sonors. Tots aquests recursos han estat elaborats conjuntament pel CRDI i el Museu del Cinema amb motiu de la commemoració del Dia Mundial del Patrimoni audiovisual (27 d'octubre) declarat per la UNESCO.

 

 

EL GOVERN DE LA CIUTAT

L'objectiu d'aquest recurs és oferir informació sobre totes les persones que han ocupat càrrecs municipals al llarg de la història del municipi, informació que ara per ara se centra en els períodes més recents del segle XX i XXI, però que esperem podem completar progressivament.

  Guía d'Arxius, Museus, Biblioteques i Centres de Documentació

GUIA D'ARXIUS, MUSEUS, BIBLIOTEQUES I
CENTRES DE DOCUMENTACIÓ

Aquí hi trobareu informació sobre el patrimoni documental, bibliogràfic i museístic de la ciutat. Podeu consultar la descripció de 47 equipaments, d'entre els quals: l'Arxiu Municipal de Girona, l'Arxiu Històric, el Museu del Cinema, el Museu d'Història del Ciutat, la Biblioteca Salvador Allende, etc..

.

 

  Documents de treball

DOCUMENTS DE TREBALL

Aquí hi trobareu des de la memòria a la carta de serveis, passant per el nostre pla estratègic, i, en definitiva, tots els documents que fem servir per a la nostra tasca diària.

  Textos i articles del personal

ÀREA DE DESCÀRREGA

Posem a la vostra disposició un zona de descàrrega gratuïta que inclou els articles del personal del SGDAP i del CRDI apareguts a la premsa o a revistes especialitzades.

  Bibliografia de fotografia

COL.LECCIÓ BIBLIOGRÀFICA DE TÈCNICA FOTOGRÀFICA

Per Autors o bé per Dates. Es tracta d'una recopilació de bibliografia recomanada ordenada per autors o per dates. Esperem que us sigui d'utilitat i estarem atents a noves incorporacions i a les vostres suggerències.

  Girona, guia de fons en imatge

GIRONA: GUIA DE FONS EN IMATGE

Utilitzeu aquesta base de dades per accedir a la informació dels fons en imatge que es poden trobar a Girona i dels centres que els gestionen.

Aquest recurs us presentarà, en arxius PDF, informació sobre els fons en imatge i els centres que els gestionen.

 

Bibliografia de la ciutat de Girona

BIBLIOGRAFIA DE LA CIUTAT DE GIRONA

Descàrrega de referències bibliogràfiques relatives a la ciutat de Girona recollides fins a l'any 2000. Per a referències posteriors, cal consultar els diversos catàlegs generals que existeixen en línia.

 

TAPE

El Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de l'Ajuntament de Girona, en qualitat de soci i com a representant del projecte europeu Training for Audiovisual Preservation in Europe (TAPE), va organitzar entre els anys 2005 i 2007 un total de tres tallers de formació centrats en el tractament dels materials audiovisuals.

 

 

 

Pàgina actualitzada el 04/02/14, a les 08:05:25

Copyright © 2014  Ajuntament de Girona  |  Mapa del web  |  Contacte  |  Avís legal  |  sgdap@ajgirona.cat