Recursos

Dia Internacional dels Arxius (9 de juny)

Edició 2018

Viquimarató a l'Arxiu Municipal

  Vols ser viquipedista?
  Vols col·laborar en la divulgació del patrimoni documental de l'AMGi?
  T'interessa la història de Girona?
  Participa com a editor/a de l'enciclopèdia lliure més gran que mai ha existit!!!

Què és?

Una viquimarató és un esdeveniment on editors de Viquipèdia es reuneixen en un mateix espai per a publicar i millorar un tema o grup d'articles de la Viquipèdia, a més d'incloure una sessió de formació bàsica per a nous editors. En aquesta ocasió ho farem de la mà d'Alex Hinojo (Kippelboy), director d'Amical Wikimèdia i ambaixador de la Viquipèdia en català.

Quins temes es treballaran?

 • Millorar el coneixement del Llibre del Sindicat Remença, únic document català que figura al Registre de la Memòria del Món de la UNESCO.
 • Difondre el conjunt de fons i col·leccions documentals de l'AMGi.
 • Fer-ho aprenent sobre aquests documents!

A qui s'adreça?

A qualsevol persona interessada en col.laborar en la difusió dels continguts de l'AMGi o, en el cas de noves persones viquipedistes, disposada a aprendre i passar-s'ho bé alhora, i això no té edat.

Per què ho fem?

L'Arxiu Municipal conserva documents des del segle XII fins a l'actualitat referits a les persones que han viscut a Girona, però també de qui hi viu actualment. Són documents que pertanyen a la ciutat i estan a disposició de qualsevol persona interessada. Volem que els coneguis: parlen de tu.

Quant dura?

Es tracta d'una sessió oberta, es pot arribar i marxar lliurement. Ara bé, la formació bàsica (30') per nous/noves viquipedistes es farà durant la primera mitja hora, tot i que es podrà repetir si fes falta.

Quan es fa?

Dissabte 9 de juny, amb motiu del Dia Internacional dels Arxius!!!
Horaris: 9:30 a 13:30 (esmorzar inclòs)

A on?

Arxiu Municipal de Girona (Arxiu Històric): placeta Institut vell, 1.

Inscripció

Gratuïta
- Per telèfon 972 221 545
- Per correu electrònic arxiumunicipal@ajgirona.cat
Dades: nom de la persona o persones, si es portarà o no ordinador portàtil, i si es participarà de forma remota (casa, centre, etc.)


Les vostres dades personals s'incorporaran al fitxer automatitzat Inscripció a activitats municipals de l'Ajuntament de Girona amb la finalitat de ser utilitzades per aquesta activitat. En compliment de la Llei orgànica 15/1999, de 13 desembre, de protecció de dades de caràcter personal, podreu exercir-ne el dret d'accés, modificació, cancel·lació i oposició per telèfon (972 419 434), per correu electrònic arxiumunicipal@ajgirona.org o per correu postal Placeta institut vell, 1. 17004 Girona.
L'Ajuntament de Girona es reserva el dret de realitzar l'enregistrament sonor o d'imatges durant el desenvolupament de l'activitat amb finalitats de difusió i arxiu, i sempre d'acord amb la legislació vigent en matèria de dret d'imatge i de protecció a la intimitat de les persones.
No obstant això, l'Ajuntament de Girona no es fa responsable de l'enregistrament sonor o d'imatges per part de terceres persones en activitats obertes al públic en general.


S'ha usat les icones de Glyphicons.

© 2019 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.