Recursos

L'acord

El mes d’octubre de l’any 2012 l’Ajuntament de Girona va signar un conveni amb el Tribunal de Reclamacions Nuclears de la República de les Illes Marshall pel qual l'Arxiu Municipal de Girona assumia la cust˛dia temporal i el tractament de la documentaciˇ sonora i audiovisual generada per l'esmentat Tribunal.

En virtut d'aquest conveni, l'Arxiu Municipal de Girona es comprometia a digitalitzar i catalogar la documentaciˇ sonora i audiovisual generada per aquest Tribunal, a preservar-ne indefinidament les c˛pies digitals i a garantir-ne l'accÚs al Tribunal en tot moment. L'acord tambÚ preveia que, un cop realitzada la digitalitzaciˇ i la catalogaciˇ bÓsica dels documents es retornarien els originals en les mateixes condicions en quŔ foren recepcionats.

La primera actuaciˇ sobre el fons va consistir en organitzar la documentaciˇ i enregistrar en una base de dades tota la informaciˇ externa escrita a les etiquetes i les capses de les cintes de casset i de vÝdeo. El mes d'octubre de 2013 va comenšar el procÚs de digitalitzaciˇ i tractament dels documents sonors i dels vÝdeos, el qual va finalitzar el 28 de febrer de 2014.

Finalitzat el tractament la documentaciˇ fou retornada al seu lloc d'origen. L'Arxiu Municipal de Girona conserva una c˛pia digital de cadascun dels 495 documents corresponents a les cintes de casset i dels 40 documents de vÝdeo.

© 2017 Ajuntament de Girona - Plaša del Vi, 1 - 17004 GIRONA.