Recursos

Dia dels Drets Humans (10 de desembre)

Ediciˇ 2017

ConferŔncia

Arxius, fotografia, drets humans i mem˛ria

La batalla per les imatges que encara falten

A cÓrrec de Xavier Antich

Per commemorar el Dia dels Drets Humans, l'Arxiu Hist˛ric de Girona i l'Arxiu Municipal de Girona organitzen la conferŔncia "Arxius, fotografia, drets humans i mem˛ria. La batalla per les imatges que encara falten" a cÓrrec del professor d'EstŔtica de la Universitat de Girona, Xavier Antich.

En l'Ŕpoca de la hiperinflaciˇ de les imatges fotogrÓfiques, pot passar desapercebut un fenomen rellevant, que va en la lÝnia completament contrÓria: les fotografies que encara falten, les que no es van poder fer, les que es van fer i es van destruir, o voler destruir, les que no havien de circular i que ning˙ no havia de conservar. En el context de la lluita en defensa dels drets humans i de la mem˛ria de les seves violacions, el paper dels arxius Ús essencial, com a dip˛sit documental de la mem˛ria.

La conferŔncia abordarÓ la problemÓtica de les imatges fotogrÓfiques i dels arxius en el combat per la mem˛ria i la defensa dels drets humans, i s'ocuparÓ d'alguns casos concrets que poden servir com a model del paper essencial que, en aquests contextos, ocupen els arxius.

On i quan es fa?

Arxiu Municipal de Girona. Placeta de l'Institut Vell, 1. Girona

La conferŔncia tindrà lloc el dia 11 de desembre a les 19,30 h.

L'activitat Ús d'accÚs lliure i gratu´t.

© 2018 Ajuntament de Girona - Plaša del Vi, 1 - 17004 GIRONA.