Salvador Sunyer i Aimeric

 • Entrevista realitzada el 14/07/2009


  Entrevista a cÓrrec de: Xavier Carmaniu
  Realitzaciˇ: Joan Roura
  Producciˇ: Ajuntament de Girona. Servei de Gestiˇ Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP)
  Durada: 38 min 35 s
  ..............................


  Salvador Sunyer i Aimeric (Salt, 1924 - 2017). Escriptor i polÝtic.

  Va comenšar a treballar el 1938 com a dependent de farmÓcia i compaginÓ la feina amb els estudis que realitzava pel seu compte. L'any 1964 va comenšar per correu el curs de professor de catalÓ de la Junta Assessora d'Ensenyament de CatalÓ (JAEC), vinculada a l'Institut d'Estudis Catalans i va treure els tÝtols elemental i mitjÓ. Més endavant va fer de professor de catalÓ en diferents centres educatius de les comarques gironines.

  Durant el anys de la dictadura va organitzar diversos moviments cÝvics a Salt com Acciˇ Cat˛lica o El Casal de l'Alegria. Amb l'arribada de la democrÓcia passÓ a la polÝtica activa i el 1977 va ser elegit Senador, com a independent, dins la candidatura unitÓria d'esquerres Entesa dels Catalans. El 1980 va ser elegit Diputat al Parlament, tambÚ com a independent, pel grup del PSC-PSOE, i ho va ser durant una legislatura. El 3 de marš de 1983 la Generalitat va decretar la segregaciˇ de Salt i Sunyer passÓ a ser-ne l'Alcalde, cÓrrec que ostentaria fins el 1991.

  Pel que fa a la seva vessant literÓria ha publicat els llibres de poesia "A la vora del camÝ", "L'altre llibre de les bŔsties" i "Sonets de sotavent".

  L'any 1994 va rebre la Creu de Sant Jordi.


© 2019 Ajuntament de Girona - Plaša del Vi, 1 - 17004 GIRONA.