Dolors Condom i Gratacòs

 • Entrevista realitzada el 30/01/2009


  Entrevista a càrrec de: Xavier Carmaniu
  Realització: Joan Roura
  Producció: Ajuntament de Girona. Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP)
  Durada: 32 min 32 s
  ..............................  Dolors Condom i Gratacòs (Palamós, 1926 - Girona, 2016). Catedràtica de llatí.


  Ha dedicat pràcticament tota la seva vida a la docència i a la investigació. Ha col·laborat en nombrosos llibres i revistes sobre l'estudi del llatí i la història de la llengua i és autora d'articles de divulgació i periodístics sobre aspectes històrics i culturals gironins.

  Va estudiar Batxillerat a l'Institut de Segon Ensenyament de Girona, l'Institut Vell, i després Magisteri a l'Escola Normal d'aquesta ciutat. El 1951 obtingué la llicenciatura en Filosofia i Lletres, secció Filologia Clàssica, a la Universitat de Barcelona.

  Com a docent, ha estat professora de diversos instituts d'ensenyament secundari, com el de Requena, Tarragona o Figueres, però molt especialment de l'Institut Jaume Vicens Vives de Girona, en el qual va exercir com a professora de llatí des del 1970 fins al 1991, any en què es va jubilar. Fou, a més, la primera professora de llengua llatina del Col·legi Universitari de Girona (Universitat Autònoma de Barcelona).

  Amb motiu de la seva jubilació l'any 1991, la Universitat li dedicà unes jornades. El mateix any va ser guardonada per la Generalitat de Catalunya amb la Medalla President Macià en reconeixement als mèrits en el treball. El 2003 fou homenatjada per la Sociedad Española de Estudios Clásicos en el congrés d'aquesta entitat celebrat a Santiago de Compostela.


© 2019 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.