Antecedents

En els darrers anys, la ciutat de Girona ha donat vàries passes clares en la direcció d'ésser reconeguda com una ciutat referent en temes tecnològics, artístics i culturals.

Una d'aquestes passes es va donar l'any 2008, amb la creació de la Girona Film Office, que va néixer amb l'objectiu d'estimular i consolidar l'elecció de la ciutat com a plató cinematogràfic i per a sessions fotogràfiques, tot fomentant les seves característiques, tant urbanístiques com patrimonials. Així, la Film Office és la finestreta única que centralitza totes les consultes i peticions d'aquest tipus i ha gestionat més de 130 produccions a la ciutat des de la seva creació.

També des del 2008, Bòlit, Centre d'Art Contemporani.Girona desenvolupa programes de recerca, producció i exhibició des de l'any 2008. És un servei públic que s'ofereix als creadors i a la societat com a espai obert i participatiu. Dona suport a la producció i creació, presenta, realitza activitats, programes educatius i té un projecte de residències d'artistes. Treballa amb artistes nacionals i internacionals, així com amb curadors convidats.

Una altra d'aquestes passes es va donar l'any 2012, amb la creació del BLOOM – Centre 3D i tecnologies emergents – Girona. El BLOOM és un centre tecnològic d'excel·lència especialitzat en estereoscòpia 3D (S3D), neurociència, realitat augmentada, captura de moviment i mappings. Pel BLOOM han passat moltes de les iniciatives artístiques, cinematogràfiques i tecnològiques del territori dels últims anys. Entre elles, tres mappings projectats durant l'any 2013 a dues façanes emblemàtiques de la ciutat: l'Ajuntament i la Casa Pastors.