Mapa de Google
Girona Emociona Costa Brava Pirineu de Girona Catalunya Turisme Catalunya Turisme

Informació general sobre la ciutat

Girona és una ciutat del nord-est de Catalunya (Espanya) amb una població de 100.000 habitants. Es troba a 100 km de Barcelona i a 70 km de la frontera amb França. Està situada en la confluència de quatre rius (el Ter, l'Onyar, el Güell i el Galligants) i una gran part del seu territori està catalogat com a espai protegit d'interès natural. La seva proximitat amb la Costa Brava i la serralada dels Pirineus la fan un lloc privilegiat per a la pràctica d'activitats de turisme i esports de natura. Girona té els serveis de les grans ciutats i l'encant dels pobles. És especialment significatiu el seu conjunt monumental d'època medieval.

Clima

El clima és mediterrani i es caracteritza per un estiu calorós i sec i un hivern temperat. Les temperatures mitjanes oscil·len entre els 13 °C i els 17 °C.

Horari

Girona es troba a la zona horària UTC+01:00, la mateixa que Madrid, París, Roma, Brussel·les, Berlín, Varsòvia o Copenhaguen. Com a la majoria de països europeus, l'hora oficial varia durant l'any: s'avança una hora el rellotge l'últim diumenge de març (canvi d'hora d'hivern a estiu) i es retarda una hora l'últim diumenge d'octubre (canvi d'hora d'estiu a hivern).

Comunicacions

Girona està perfectament comunicada amb Europa i amb el món:

Diners

La unitat monetària és l'euro. Es pot fer canvi de moneda a tots els bancs i caixes d'estalvi. A més, als centres urbans i en els principals punts d'interès turístic hi ha oficines de canvi obertes cada dia.

Duanes

En els controls de duanes, els ciutadans de països que no pertanyen a la Unió Europea han de declarar aquells articles de regal i efectes personals el valor dels quals superi els 175 euros.

Tax Free Shopping

Els ciutadans no residents a la Unió Europea tenen dret al reemborsament de l'impost sobre el valor afegit (IVA) per cada compra superior a 90 euros. Aquesta devolució es fa efectiva en comerços amb el rètol Tax Free Shopping.

Targetes de crèdit

És molt habitual fer servir una targeta de crèdit per pagar les compres. Les targetes més usuals i les més conegudes internacionalment s'accepten en la majoria de comerços, centres comercials i grans magatzems, així com en els establiments turístics.

Seguiu-nos a:

YouTube

Mapa del web:

» Inici

» Presentació:   Salutació alcalde | Salutació de l'arxiver | Girona 2014 | El comitè científic | El comitè local

» ICA:   Invitació del president | Qué és l'ICA | EURBICA

» Programa

» Ponents

» Comunicacions

» Inscripcions

» Girona

» Patrocinadors

» Contacte

Ajuntament de Girona

© 2022 Ajuntament de Girona | Placeta de l'Institut Vell, 1 - 17004 GIRONA | Tel. 972 221 545 | Contacte

Ajuntament de Girona ICA