Ajuntament de Girona

Enllaços d'interès

Art contemporani de la ciutat

Centre de Recerca i Difusió de la imatge CRDI
Té entre les seves funcions la de crear, a partir d'una política d'adquisicions, una col·lecció fotogràfica d'autors contemporanis vinculats a la ciutat, i el fons disposa, per tant, d'obres en imatge d'autoria d'artistes contemporanis.

Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona
Eminentment dinàmic i actiu, Bòlit ofereix una programació d'exposicions, activitats integrades i vinculades, com tallers, cicles de conferències, intervencions urbanes, cicles de projeccions, propostes específiques i treballs en procés, tot cercant la participació i la implicació de la societat civil des dels seus inicis.

CaixaFòrum - Fontana d'Or
CaixaFòrum Girona de "la Caixa" és a l'edifici de la Fontana d'Or. Espai cultural amb importants exposicions i conferències, un punt de referència per a tota la cultura.

Centre Cultural La Mercè
Equipament municipal que gestiona una programació d'activitats culturals i artístiques diverses: exposicions, cicles de conferències, arts escèniques, música, etc. Un punt d'acollida per a totes les persones interessades en l'art i les lletres.

Escola Municipal d'Art de Girona
L'Escola Municipal d'Art acull propostes de formació, creació i exposició. La formació abarca el dibuix, la ceràmica, l'escultura o la pintura i formes més tecnològiques com el net art, el vídeo digital o la fotografia.

Fundació Fita
Té per objectiu la divulgació i defensa de les manifestacions de l'esperit humà i particularment l'art contemporani. L'exposició, la catalogació, la preservació i la divulgació de l'obra i del pensament de Domènec Fita.

Fundació Valvi
La Fundació aposta per protegir, mantenir i promoure tot un ventall de disciplines artístiques i la recuperació del patrimoni literari. Programa exposicions d'artistes gironins, presentacions de llibres i concerts.

IGAC (Informació Girona Art Contemporani)
Web que té la voluntat de posar a disposició dels artistes d'art contemporani una eina necessària per desenvolupar el seu treball: establir contactes i presentar la seva obra utilitzant els mitjans de comunicació que permet la xarxa.

Museu d'Art de Girona
El visitant del Museu d'Art podrà gaudir d'una excel·lent col·leció d'art romànic i gòtic i d'un conjunt que va des dels retaules del s.XVI fins a les obres de principis del s.XX. Una gran col·lecció per a un dels edificis més notables, el Palau Espicopal.

Museu d'Història de Girona
El museu convida a fer un llarg i emocionant passeig pel passat, descabdellant secrets i evocant els seus emblemàtics protagonistes. Es troba al mig del barri vell de Girona i ocupa un antic convent de frares caputxins del segle XVIII.

Xarxa de Centres Cívics de Girona
La dinàmica de funcionament dels cinc centres cívics de l'Ajuntament de Girona es basa en el treball en xarxa que genera una àmplia d'oferta d'activitats i serveis que omple la vida dels barris a la ciutat. L'art i les exposicions hi són presents a través de diferents propostes.

Festivals i esdeveniments

Girona Ciutat de Festivals
En el marc d'aquesta intensa oferta cultural, "Girona, Ciutat de Festivals" esdevé una potent marca de qualitat d'aquesta aposta cultural transversal i interdisciplinar, centrada en les expressions musicals, teatrals, audiovisuals, visuals i literàries que tenen com a llenguatge principal el format de festival.

Galeries d'art

CAN POP Gallery & Shop
Línia d'exposicions temporals amb una oferta d'obra gràfica --des d'il·lustracions a serigrafies i edicions limitades-- realitzada per artistes, dissenyadors, il·lustradors, publicistes i grafiters.

Galeria d'art El Claustre
Des del 1983 El Claustre ofereix regularment exposicions de pintura i escultura i treballa habitualment amb artistes catalans preferentment figuratius, realistes i paisagistes.

Galeria Presenta
Exposicions d'artistes contemporanis, escultura, pintura i obra gràfica d'artistes catalans i internacionals.

Beques i subvencions

Girona KREAS
Les beques i subvencions KREAS de l'Ajuntament de Girona es dirigeixen a qualsevol camp artístic de caire professionalitzador i que faci una clara aposta per la creació contemporània en tots els camps artístics i àmbits culturals.

Ventall d'art
Projecte guanyador de la 11a convocatòria de la Beca Josep Pallach (2008) elaborat per Carme Garriga Verdaguer. Que esdevé una descoberta didàctica d'artistes plàstics gironins.

Publicacions

Bonart
Revista d'art, de cultura visual i patrimoni escrita per especialistes del sector. Conté articles de reflexió, crítiques, reportatges, entrevistes, notícies i una completa agenda actualitzada d'arreu dels Països Catalans, Aragó i Andorra. Disposa de web amb continguts actualitzats diariament.

© 2020 Ajuntament de Girona  |  Accessibilitat