Ajuntament de Girona

Sobre el catàleg digital

El catàleg digital vol ser un inventari virtual de la col·lecció d'art contemporani que l'Ajuntament de Girona ha recopilat al llarg dels últims anys a través de diverses fonts –adquisicions, donacions i dipòsits– i que té els orígens en una política d'exhibició i promoció de l'obra dels artistes del nostre entorn. Ara es presenta una part important d'aquesta col·lecció amb gairebé 400 obres de més d'un centenar d'autors del fons del Museu d'Història de la Ciutat de Girona.

Aquest projecte és una iniciativa que té l'objectiu de donar visibilitat a les obres d'art de la col·lecció i promoure el coneixement dels artistes i de l'art actual aprofitant les possibilitats de difusió de les noves tecnologies, posant així a l'abast de tothom aquest patrimoni artístic.

El mètode utilitzat en el recull i l'elaboració de la documentació té com a referent principal l'usuari i l'agilitat de la consulta. Amb aquest propòsit hem treballat la biografia dels autors, la fitxa i una breu descripció de cada obra, així com totes aquelles paraules clau que hem considerat necessàries per fer la cerca. El web permet, doncs, gràcies a una navegació senzilla i directa, accedir ràpidament a les obres i a la biografia dels creadors. La cerca es pot fer per autors, tècniques, estils, factures, temàtiques, llocs i objectes representats, etc.

Aquest treball ha estat possible gràcies a l'estreta col·laboració d'un equip en el qual ha estat imprescindible l'aportació de Mar Martínez, que s'ha encarregat de les imatges, peça clau d'un web fonamentalment visual. Volem agrair també la cooperació de tots els companys de feina i dels artistes que ens han ajudat a fer realitat el projecte. Desitgem que molta gent el consulti, en gaudeixi i descobreixi les magnífiques obres que conté aquesta col·lecció, que és patrimoni de tots i testimoni de l'evolució, la intensitat, la vitalitat i el caràcter propi de l'avantguarda artística del nostre país, sovint pionera i en connexió directa amb els moviments internacionals.

Núria Fontdevila
Tina Casademont

© 2020 Ajuntament de Girona  |  Accessibilitat