Inici El Teatre Presentació

Presentació

El Teatre Municipal és un equipament públic gestionat per l'Ajuntament de Girona que té la missió de generar coneixement posant en valor les arts escèniques i la seva capacitat per generar una ciutadania més crítica i compromesa.

El projecte cultural posa la ciutadania al centre, desplegant diferents programes que permeten activar un diàleg de proximitat, obrint el teatre per habitar-lo, per formar-ne part i crear comunitat. Crear comunitat significa també activar llocs de participació dins de la institució, des d'on construir un projecte col·lectiu capaç d'interpel·lar a la ciutadania.

La programació de la temporada, així com dels diferents cicles i festivals, aposten per apropar als públics creacions que aporten singularitat al context, a través de les temàtiques que aborden els seus espectacles, o per la renovació de llenguatge que aporten a l'escena actual. La creació contemporània conviu de manera natural amb una programació més generalista, dirigida a un públic ampli. Una escena diversa que parla d'experiències a través de mirades i relats personals, que tracta de visibilitzar allò invisibilitzat o estigmatitzat. Un teatre accessible i compromès amb les problemàtiques actuals, que apel·la als públics i la societat amb responsabilitat i valentia.

Garantir l'accés a la cultura és un dels objectius del Teatre Municipal, per fer-ho desplega un programa educatiu que combina l'oferta d'espectacles amb diferents projectes i accions que introdueixen les pràctiques artístiques contemporànies a les aules, de la mà d'artistes i mediadors culturals.

El suport a la creació de proximitat també està al centre del projecte, i es concreta a través de residències artístiques i tècniques, així com d'un programa d'acompanyament artístic adreçat a companyies emergents del territori.

El Teatre Municipal és un equipament que forma part de l'ecosistema cultural de Girona, és un espai permeable i obert que col·labora amb diferents agents i organitzacions, tant públiques com privades, establint relacions de llarga durada.

Equip

Direcció Elena Carmona

Mediació, comunicació i públics Ingrid Baraut

Gestió i producció Carlota Gómez

Administració Rosa Cano

Taquilles Carme Goy i Montse Alsina

Coordinació tècnica i d'infraestructures Núria Martin

Regidoria i cap de sala Su Hernández

Equip tècnic Carles Xirgo, Francesc Barrachina, Sete Ros i David Costa