Teatre Municipal de Girona

Frankenstein

TNC / Factoria Escènica Internacional

05/05/2018 - 20.30 h

Teatre Municipal

26 | 22 | 12 | 8 ¤

Víctor Frankenstein és un científic que, torturat pel dolor de la mort de la seva mare, investiga tècniques sobre com tornar els éssers a la vida i finalment a partir dels cossos de gent que ha mort aconsegueix crear una criatura de la qual fuig espantat i atemorit pel que finalment ha aconseguit. La criatura, òrfena, intenta apropar-se als humans, que el rebutgen pel seu aspecte, i ha de fugir i amagar-se al camp, on durant un any adquireix una mínima educació de la mà d’un ancià cec que no el jutja pel seu aspecte. Alhora, però, s'adona de com és de diferent de les persones i com mai l'acceptaran. Un dia descobreix qui ha estat el seu creador gràcies al diari que conserva en una butxaca.
La criatura el va a cercar per demanar-li explicacions de perquè l’ha creat i sobretot perquè ho ha fet d’aquella manera. Finalment li demana una companya com ell, a canvi de desaparéixer de la seva vida i no fer mal a ningú. Víctor, però, malgrat acceptar en un inici, no compleix la seva promesa per por a crear un altre criatura similar i comença una persecució mútua per donar-se mort. Després que diverses persones estimades del científic siguin assassinats per la criatura, també assassina a la seva dona. El doctor Frankenstein mor destruït pel dolor i la pena.
La criatura, en un intent desesperat es disposarà a tornar-lo a la vida ara ell com a creador.

Autoria: Mary Shelley. Direcció: Carme Portaceli. Versió: Guillem Morales. Repartiment: Joel Joan, Àngel Llàcer, Lluís Marco, Albert Triola, Magda Puig. Espai escènic: Anna Alcubierre. Vestuari: Antonio Belart. Disseny de vídeo: Miquel Àngel Raió. Cap tècnic / ajudant d’escenografia: Adrià Pinar. Producció executiva: FEI Factoria Escènica Internacional. Productor executiu: Roger B. Sardà. Ajudant de direcció: Ricard Soler Mallol. Ajudant de producció: Julio Aparicio i els equips tècnics i de producció del TNC. Imatge cartell: David Ruano I Paco Amate. Fotografies: David Ruano. Producció: TNC Teatre Nacional de Catalunya / FEI Factoria Escènica Internacional.