Teatre Municipal de Girona

Vicent Andrés Estellés - D'Hamburg a Antibes

Toti Soler i Joan Massotkleiner

Poesia al Saló

08/02/2018 - 20.30 h

Teatre Municipal (Saló de Descans)

12 ¤

Durada: 60 min
Idioma: Català

ESTRENA

"Jo sóc aquest que es diu Vicent Andrés."

Ja fa 25 anys de la mort de Vicent Andrés Estellés, el poeta més gran que ha donat el País Valencià des del segle XV, època d’Ausiàs March, fins a l’actualitat. Per commemorar-ho, Joan Massotkleiner i Toti Soler presenten D’Hamburg a Antibes, un viatge poètic i musical a través del diàleg entre el vers excels d’Estellés per boca de la veu punyent de Massotkleiner i, com el mateix poeta definia, lluminós i terrible, Toti Soler i la seva guitarra, tota de llum i de tendresa, de delicadesa, d'aigua.
Hamburg és precisament un recull dedicat a Ausiàs March on Estellés sap afirmar-se des de la creació i la recreació com a poeta modern que ja ha pres consciència de l’extraordinària qualitat i originalitat que ateny la seva poesia i que fa d’ell un clàssic per a les noves generacions.
Antibes és un recull de tres seccions que pretén ésser el reflex textual del tríptic de Picasso La guerre et la paix (1959) de la capella romànica Sainte-Anne de Vallauris, que certs poemes de Paul Éluard evoquen. Ambdues obres són, doncs, ficcions poètiques on Estellés desplega múltiples tècniques intertextuals que activen una quantitat extraordinària de correspondències entre escriptors i artistes.

Repartiment: Joan Massotkleiner – rapsoda Toti Soler guitarra – guitarra. Amb la col.laboració: Tegust.