Saltar la navegaciˇMapa del webContactar el Museu per correu electr˛nic
Ajuntament de Girona
Museu d'Hist˛ria de Girona

CATAL└

ESPAĐOL

ENGLISH

FRANăAIS

Us trobeu a :  Inici  >  El Museu  >  Benvinguda

Un museu viu i obert a tothom

Foto
Foto
Foto
Foto

Un edifici emblemÓtic, l'antic convent de Sant Antoni de frares caputxins del segle XVIII, del qual se'n conserven espais sorprenents com el cementiri, el claustre i la cisterna. En el museu hi trobareu un recorregut per la hist˛ria de Girona, des de la fundaciˇ en Ŕpoca romana fins a la contemporane´tat, en un recorregut cronol˛gic per la Girona romana, la medieval, la moderna i la contemporÓnia que es completa amb diversos Ómbits de tradicions catalanes com el de la FarÓndula,on trobareu la imatgeria festiva local i l'espai "La cobla i la sardana. M˙sica i dansa a Girona". I igualment acull l'espai "la Girona industrial, ciutat pionera".

El museu ofereix una programaciˇ variada d'activitats, i les exposicions temporals es duen a terme a diferents espais, dins del museu: la sala d'exposicions, la carbonera, la cisterna i el celler.

Els espais del museu estan configurats per l'edifici principal i per l'espai dedicat a la Guerra Civil, el refugi antiaeri del JardÝ de la InfÓncia, que forma part de la Xarxa d'Espais de Mem˛ria DemocrÓtics. I per una altra extensiˇ, l'AgŔncia Gˇmez, un establiment de bonic disseny modernista, que havia acollit un arxiu notarial, una oficina de banca i una notaria.

Un edifici emblemàtic

L'edifici ha estat testimoni d'una trajectòria històrica singular. I és en sí una autèntica meravella que val la pena descobrir. Al segle XV va ser un destacat casal gòtic propietat de la família Cartellà; més tard, cap al 1753, es va convertir en el convent de Sant Antoni, de frares caputxins. Conserva, en magnífic estat sorprenents espais de l'antic convent, com el cementiri o dessecador la cisterna ( interessant exemple d'aljub), el claustre i diverses sales impressionants.

A finals del segle XIX va esdevenir l'Institut d'Ensenyament Mitjà. I, finalment, des del 1981 acull el Museu d'Hist˛ria de Girona.

Descobriu-lo!

 

© 2021 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte