Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Enllaços

Enllaços: Museus de Girona

Gironamuseus

Descobreix els tresors més preuats de la ciutat a través del patrimoni ric i divers que conserven els cinc museus gironins: arqueologia, art, cinema, història de la ciutat i de la comunitat jueva.

Museu d'Arqueologia de Catalunya- Girona.

Situat a l'antic monestir de Sant Pere de Galligants, joia del romànic català, hi podreu conèixer la història més antiga de l'home a les comarques gironines, des de la prehistòria fins a l'època medieval. Membre de Gironamuseus.

Museu d'Art de Girona

Conté una col·lecció d'art romànic i gòtic, la tercera més important de Catalunya, i retaules del s. XVI fins a les obres de principis del s. XX, amb artistes com Pere Mates, els Vayreda, Rusiñol, Blay... Una gran col·lecció per a un dels edificis més notables de l'arquitectura gòtica gironina, el Palau Episcopal. Membre de Gironamuseus.

Museu del Cinema. Colecció Tomàs Mallol

Des de les ombres xineses fins a la càmera de cinema dels germans Lumière, hi ha una pila d'invents fascinants, divertits i poètics que ara pots veure al Museu del Cinema. Una de les col·leccions més importants d'Europa i una visita interactiva, lúdica i amena, recomenada per a tots els públics. Membre de Gironamuseus.

Museu d'Història dels Jueus

Situat a l'indret que ocupava la sinagoga al s. XV, el Museu mostra la trajectòria històrica de les comunitats jueves catalanes. Gran pannells explicatius i una important col·lecció de làpides hebrees medievals conviden al visitant a endinsar-se en la història i el passat jueu de Girona i de Catalunya. Membre de Gironamuseus.

Museu Tresor de la Catedral

Les col·leccions d'art religiós que us ofereix el Museu- Tresor ensenyen la bellesa i la magnificència del mobiliari litúrgic de la catedral al llarg de la seva història i acrediten, no només l'alt nivell dels artistes que les van obrar, sinó també la saviesa dels qui les van patrocinar.

 

© 2021 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte