Arxiu Municipal de Girona Unitat Municipal d'Anàlisi Territorial
Ajuntament de Girona

Plànols interactius


Cliqueu sobre el plànol

Reconstrucció cartogràfica de Girona

A partir de la cartografia de La ciutat de Girona l'any 1535 s'ha creat una base cartogràfica digital de tipus vectorial, prenent com a referència de posicionament la base topogràfica 1:500 urbana de la ciutat actual (2007).

El procés de digitalització i vectorització ha necessitat de la reinterpretació en la posició dels edificis originals a l'hora de buscar les coincidències entre l'obra actual i l'antiga, de manera que el resultat permet una consulta sobreposada d'ambdues cartografies.

La nova base cartogràfica de la Girona de 1535 té format de cartografia analítica (SIG), el que permet vincular informació als elements cartogràfics recollits: edificis, carrers, jardins, hortes, etc.

El procés de reajustament de la interpretació cartogràfica de la Girona de 1535 amb la nova cartografia permetrà el tractament de possibles noves bases cartogràfiques de la Girona antiga, ja que la referència de suport serà sempre coneguda i en manteniment.

La cartografia s'ha publicat a través del servidor de cartografia municipal, dotant a aquesta cartografia la capacitat d'una consulta dinàmica (consulta d'informació vinculada, canvis d'escala, superposició de nivells d'informació diferent)

© 2024 Ajuntament de Girona  |  Contacte  |  Crèdits  |  Accessibilitat