Saltar la navegacióMapa del webContactar amb el TMG, Transports Municipals de Girona per correu electrònicInformació sobre accessibilitat
Ajuntament de Girona
TMG, Transports Municipals de Girona
Foto
Us trobeu a:  Inici

Novetats

Resposta als dubtes sobre el transport públic urbà i la tornada a les escoles

SERVEI

A partir del setembre 2020 les línies de TMG donen servei amb normalitat i amb la freqüència habitual.

SEGURETAT

Els autobusos de TMG, des de març 2020 s'estan desinfectant cada nit de 2 maneres: manualment i amb una màquina d'ozó. A més, TMG ha equipat l'aire condicionat de l'autobús bus amb un aparell homologat que genera una petita quantitat d'ozó que ajuda a desinfectar l'aire de dins el bus.

És obligatori portar la mascareta ben posada.

Degut a la COVID19, la normativa estatal determina que es poden ocupar tots els seients dels autobusos i es permeten 2 persones dretes cada m2. Amb aquests càlculs els microbusos poden portar un màxim de 19 persones i els autobusos grans entre entre 40 i 50 persones, segons la mida. En hores punta, quan els autobusos vagin plens els conductors no deixaran pujar més del màxima permès.

No està permès que els menors de 6 anys vagin sols a l'autobús.

TARIFES DE TRANSPORT

Des de l'estiu 2020, en els autobusos de TMG no es pot pagar amb efectiu. A l'interior de l'autobús només es pot adquirir el bitllet senzill i recarregar la targeta Bus 18 i Bus 25, i només utilitzant targeta bancària o mòbil NFC.

Els menors de 4 anys poden utilitzar l'autobús sense bitllet o targeta.
Els menors entre 4 i 12 anys, poden sol.licitar la targeta T12 a l'estació d'autobusos de Girona (900 828 409). La T12 es gratuïta i els viatges també.
Els nois i noies empadronats a Girona entre 13 i 18 anys poden sol.licitar a l'Ajuntament de Girona la Bus18. Un viatge amb la Bus 18 costa 0,2 euros.

La Targeta Bus18 es recarrega en els autobusos de TMG només amb targeta bancària o mòbil NFC.

Per facilitar la recarrega, la caducitat dels viatges s'ha ampliat a un any. La recarrega pot ser de 30 o 120 viatges.

Els pares o mares poden recarregar la targeta Bus18 a qualsevol autobús de TMG o TEISA i baixar de l'autobús. Si us plau, expliquin als conductors que només volen recarregar la targeta.

Les targetes bancàries de dèbit per a menors de 25 anys són gratuïtes. No cal que les menors siguin titulars d'un compte bancari, es pot vincular al comptes dels seus pares o mares.

Les targetes bancàries es poden configurar amb imports màxims per operació o per dia o per mes. Són més segures que portar diners en efectiu.

Les targetes bancàries es poden configurar al mòbil i no cal portar-les físicament.

La targeta Bus18 es pot recarregar en afectiu en els autobusos de TEISA (L3, L4, L6 i L9).

A partir del 23 de setembre de 2020, la targeta Bus 18 es pot recarregar en efectiu, a la oficina de TMG/Girocleta situada a l'estació d'autobusos (972 21 91 81).

TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  Contacte