Us trobeu a:   Professionals  >  Notes de premsa

Notes de premsa

dimarts 26 de gener de 2016

Commemoració del Dia Oficial de la Memòria de l'Holocaust i Prevenció dels Crims contra la Humanitat

Dimecres 27 de gener, l'alcalde i president del Patronat Call de Girona, presidirà, per quart any consecutiu, aquest acte commemoratiu


Des que l'any 2005 diferents organismes internacionals van declarar el 27 de gener Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, arreu del món aquesta data -que correspon a l'alliberament del camp d'extermini d'Auschwitz-Birkenau l'any 1945-, ha esdevingut una jornada de reflexió, de memòria i conjura contra l'oblit. El tema escollit per l'ONU per a aquesta edició, "L'Holocaust i la dignitat humana", enllaça amb els principis fundadors de les Nacions Unides i incideix en els valors i la dignitat dels individus tal com destaca la Carta de les Nacions Unides.

A Girona, l'alcalde i president del Patronat Call de Girona, Albert Ballesta, presidirà aquesta quarta edició de la commemoració, que tindrà lloc al Saló de Plens de l'Ajuntament de Girona a partir de les 7 del vespre.

L'acte comptarà amb la presència de Sor Lucía Caram, de la Fundació Rosa Oriol, del cònsol general de la República de Polònia a Barcelona, el Sr. Marek Ciesielczuk, i de la cantant Marina Rossell, que interpretarà tres temes del seu nou disc Cançons de la Resistència, fet amb la col·laboració de l'Amical de Ravensbrück. Encendrà l'espelma commemorativa en record i memòria de les víctimes Anna Pascual, vídua del pintor i resistent gironí Isidre Vicens.

L'acte, que té per objectiu principal mantenir viu el record de l'Holocaust i fomentar l'educació per tal de prevenir el racisme i la intolerància, és públic i obert a tota la ciutadania.

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2018 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat