Us trobeu a:   Notícies

Notícies

dimecres 9 de gener de 2013

Les llengües del judaisme

Nou cicle de conferències a l'Institut d'Estudis Nahmànides


Ens complau anunciar-vos la programació del cicle de conferències per aquest 2013, organitzat conjuntament entre el Patronat Call de Girona i la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona. A través de cinc sessions conduïdes per reconeguts conferenciants, Les llengües del judaisme ens aproximarà de forma genèrica a la diversitat de llengües que han estat pròpies del poble jueu al llarg de la història.

El cicle proposa un recorregut a través de les diferents llengües que, en temps i llocs diversos, ha emprat el poble jueu; un viatge interessant per a conèixer les formes d'escriptura i d'expressió d'un poble que ha fet de la diversitat la seva forma de ser. S'hi plantejaran diferents aspectes, i s'analitzaran els diversos usos lingüístics, des de l'hebreu, llengua de la Bíblia, fins al català que parlaven els jueus de la Girona medieval.

31 de gener: L'hebreu: de llengua santa a llengua oficial, Manuel Forcano, hebraista, poeta, traductor (Fundació CIMA, Barcelona).

28 de febrer: El ídish, lengua europea. Desde su origen al premio Nobel, Rhoda Abecasis , filòloga, estudiosa de la llengua i cultura iddix (Madrid).

21 de març: La mujer sefardí tradicional en la prosa rabínica judeoespañola, Katja Smid, filòloga, estudiosa del món sefardita (CSIC, Madrid).

25 d'abril: De la casa para afuera: la transmisión de la haketía, lengua judeoespañola de Marruecos, Line Anselem, professora de literatura hispànica, (Université de Valenciennes, France).

30 de maig: La parla quotidiana de les comunitats jueves de la Catalunya medieval, Joan Ferrer, filòleg i hebraista (UdG, Girona)

Entrada lliure i gratuïta, pel carrer de sant Llorenç.

Horari: a les19h.

Organitzen: Institut d'Estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona) i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani(UdG).

L'assistència al 80% de les conferències i la realització d'un petit treball donen dret a un crèdit universitari de lliure elecció a la UdG.

Paral·lelament, al Call s'hi mostrarà una exposició temporal a l'entorn de "Les llengües del judaisme", que podrà ser visitada des de febrer fins a juny de 2013.


Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2024 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat web