Us trobeu a:   Notícies

Notícies

dimarts 21 d'agost de 2012

13ª Jornada Europea de la Cultura Jueva

Els propers 1 i 2 de setembre, Girona se suma un any més a aquesta jornada europea, que se celebra simultàniament en més de 25 països amb un ampli ventall d'activitats per a tots els públics. El Centre Bonastruc ça Porta vol apropar al públic general als diferents aspectes de la cultura jueva que va fer brillar amb tanta excel·lència la Girona medieval.


Al llarg de tot el cap de setmana, el Centre Bonastruc ça Porta obrirà les seves portes i oferirà, sota el lema "L'esperit de l'humor jueu", un ventall d'activitats relacionades amb l'humor, el fonament principal del qual és utilitzar el riure com a una altra forma d'expresió, enginyosa, terapèutica i intel·ligent. Tindrem ocasió d'escoltar llegendes i contes de la tradició judaica, podrem visitar calls d'altres indrets o escoltar històries molt divertides.

L'experiència començarà el dissabte 1 de setembre al matí, amb una excursió pels calls de Besalú i Castellò d'Empúries. Més tard, a les 12 del migdia s'ha previst un espai per al públic infantil i familiar: Contes amb bon humor a càrrec de Va de Contes.

A les 10 de la nit, l'aventura continuarà amb una sessió de contes de Woody Allen, a càrrec de David Planas. Els contes aniran acompanyats d'una copa de cava i tast del "dulce sefardí" guanyador del I concurs de reposteria de la Red de Juderías de España.
Ambientació musical "Tastets caixer: melodies per degustar" amb DJ Placide (Els Nois del Vano)

L'endemà, diumenge 2 de setembre, continuarem l'experiència amb una visita guiada al Museu d'Història dels Jueus en clau d'humor a càrrec de La Minúscula.

A més a més, es podrà veure l'exposició temporal Bíblia, els llibres del llibre.

A nivell estatal, 27 ciutats hi participen també amb una extensa i variada programació que es pot consultar a www.redjuderias.org. I a nivell europeu, les agendes de tots els països i ciutats participants estan disponibles a www.jewisheritage.org
Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat