Us trobeu a:   Agenda

Agenda

De Lilith a las matriarcas, mujeres y mito en la Biblia

Conferència a càrrec d'Olga Ruiz Morell, en el marc del cicle de conferències "Dones, jueves i sàvies"

Dijous 27 de febrer de 2014
Call de Girona

La conferència tractarà sobre els primers personatges femenins de la Bíblia, concretament del llibre del Gènesi, a partir d'una reflexió que permeti desxifrar els seus desenvolupaments i dimensions en el judaisme posterior, i tot plegat des de la lectura femenina d'uns textos fonamentalment masculins. La professora Ruiz Morell revisarà, entre altres, la figura de dones com Eva, símbol de maternitat i de sexualitat, de pecat i de submissió, o com Agar, l'esclava o la princesa, i la seva transcendència en la construcció d'una identitat i estructuració religiosa, política, social i familiar.

Olga Ruiz Morell és doctora en Filologia Semítica (hebraico-bíblica) per la Universitat de Granada (UGR). Ha estat deixebla del prof. Miguel Pérez Fernández (UGR) i del prof. Günter Stemberger (Universitat de Viena). És professora al Departament d'Estudis Semítics de la UGR, on imparteix classes de llengua, literatura i cultura jueva. La seva recerca gira entorn dels textos legals del judaisme clàssic.

La conferència tindrà lloc a l'Institut d'Estudis Nahmànides (C/ Sant Llorenç, s/n) a les 19 h.
Entrada lliure i gratuïta

Organització: Patronat Call de Girona i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani.

L'assistència al 80% de les conferències i la realització d'un petit treball donen dret a un crèdit universitari de la UdG.

Podeu accedir a aquesta conferència a través del Repositori Digital d'Àudio i Vídeo de la Universitat de Girona (DUGiMedia).

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2019 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat