Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Hannah Arendt, pensar en temps foscos

Conferència a càrrec de Fina Birulés, en el marc del cicle de conferències "Dones, jueves i sàvies"

Dijous 30 de gener de 2014
Call de Girona

Les reflexions de Hannah Arendt (1906-1975) arrenquen de l'experiència dels règims totalitaris de la primera meitat del segle XX i parteixen de la convicció que el totalitarisme no és el resultat d'un excés de política a tots els àmbits, sinó que, de fet, comporta la seva supressió, per aquest motiu es pot interpretar bona part de l'obra d'aquesta pensadora com un esforç per repensar la dignitat de la política i el món comú en "temps molt foscos".

Fina Birulés és professora de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Forma part del Seminari "Filosofia i gènere" des de la seva fundació, l'any 1989. Les línies de recerca que articulen el seu treball són, la Teoria feminista, l'estudi de la producció filosòfica femenina -amb especial atenció a l'obra de Hannah Arendt- i la Filosofia Contemporània. Ha editat diversos volums col·lectius, ha traduït i introduït textos d'Arthur Danto, Ludwig Wittgenstein, Charles Taylor i especialment de Hannah Arendt.

La conferència tindrà lloc a l'Institut d'Estudis Nahmànides (C/ Sant Llorenç, s/n) a les 19 h.
Entrada lliure i gratuïta

Organització: Patronat Call de Girona i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani.

L'assistència al 80% de les conferències i la realització d'un petit treball donen dret a un crèdit universitari de la UdG.

Podeu accedir a aquesta conferència a través del Repositori Digital d'Àudio i Vídeo de la Universitat de Girona (DUGiMedia).

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2019 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat