Us trobeu a:   Agenda

Agenda

La mujer sefardí tradicional en la prosa rabínica judeoespañola

Conferència a càrrec de Katja Smid, en el marc del cicle de conferències "Les llengües del judaisme"

Dijous 21 de març de 2013
Call de Girona

La conferència tractarà de la imatge de la dona sefardita en alguns textos rabínics judeocastellans, que revelen dades sobre la seva llengua, oracions, alimentació, higiene i puresa ritual, i altres usos i costums que diferencien la dona jueva sefardita de la cristiana o de la musulmana. En aquesta conferència s'oferirà, a més a més, una il·lustració textual amb especial èmfasi en la importància de la llengua judeocastellana.

Katja Smid s'ha format com hispanista a la Universidad de Ljubljana (Eslovènia), on va obtenir el títol de Professora d'espanyol y Llicenciada en Literatura Comparada (2002) i el seu Doctorat en Lingüística (2010). Com a sefardista s' ha format al CSIC (2003-2009), a Madrid, on va obtenir el Màster en Filología Hispànica (2005). Actualment (2010-2013), és doctora contractada JAE en el Centro de Ciencias Humanas y Sociales del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, a Madrid.

Els seus camps d'especialització son la llengua i la literatura judeoespanyoles de Bòsnia, especialment la prosa rabínica sefardita (textos legals i narratius), tant en el context centreeuropeu com en l‘otomà del segle XIX, temes sobre els que ha publicat varis estudis.
En els darrers anys s'ha dedicat també a la premsa sefardita, concretament a l'anàlisi d'una polèmica sorgida el 1872 al diari vienès El Coreo de Viena, publicat en judeoespanyol en aquella ciutat entre 1870 i 1884.

La conferència tindrà lloc a l'Institut d'Estudis Nahmànides (C/ Sant Llorenç, s/n) a les 19 h.
Entrada lliure i gratuïta.

Organitza: Patronat Call de Girona i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani.

L'assistència al 80% de les conferències i la realització d'un petit treball donen dret a un crèdit universitari de la UdG.

Podeu accedir a aquesta conferència a través del Repositori Digital d'Àudio i Vídeo de la Universitat de Girona (DUGiMedia).


Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2018 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat