Us trobeu a:   Agenda

Agenda

La mujer sefardí tradicional en la prosa rabínica judeoespañola

Conferència a càrrec de Katja Smid, en el marc del cicle de conferències "Les llengües del judaisme"

Dijous - . h
Call de Girona

La conferència tractarà de la imatge de la dona sefardita en alguns textos rabínics judeocastellans, que revelen dades sobre la seva llengua, oracions, alimentació, higiene i puresa ritual, i altres usos i costums que diferencien la dona jueva sefardita de la cristiana o de la musulmana. En aquesta conferència s'oferirà, a més a més, una il·lustració textual amb especial èmfasi en la importància de la llengua judeocastellana.

Katja Smid s'ha format com hispanista a la Universidad de Ljubljana (Eslovènia), on va obtenir el títol de Professora d'espanyol y Llicenciada en Literatura Comparada (2002) i el seu Doctorat en Lingüística (2010). Com a sefardista s' ha format al CSIC (2003-2009), a Madrid, on va obtenir el Màster en Filología Hispànica (2005). Actualment (2010-2013), és doctora contractada JAE en el Centro de Ciencias Humanas y Sociales del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, a Madrid.

Els seus camps d'especialització son la llengua i la literatura judeoespanyoles de Bòsnia, especialment la prosa rabínica sefardita (textos legals i narratius), tant en el context centreeuropeu com en l‘otomà del segle XIX, temes sobre els que ha publicat varis estudis.
En els darrers anys s'ha dedicat també a la premsa sefardita, concretament a l'anàlisi d'una polèmica sorgida el 1872 al diari vienès El Coreo de Viena, publicat en judeoespanyol en aquella ciutat entre 1870 i 1884.

La conferència tindrà lloc a l'Institut d'Estudis Nahmànides (C/ Sant Llorenç, s/n) a les 19 h.
Entrada lliure i gratuïta.

Organitza: Patronat Call de Girona i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani.

L'assistència al 80% de les conferències i la realització d'un petit treball donen dret a un crèdit universitari de la UdG.

Podeu accedir a aquesta conferència a través del Repositori Digital d'Àudio i Vídeo de la Universitat de Girona (DUGiMedia).


Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2017 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat