Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Jornades Europees de la Cultura Jueva

Madeleine Taradach

Presentació del Fons Bibliogràfic, en el marc de les 'Jornades Europees de la Cultura Jueva'

Dijous 6 de setembre de 2018
Institut d'Estudis Nahmànides

Madeleine Taradach va néixer a París el 1929. La seva família, que era jueva, va ser assassinada a Auschwitz; ella va créixer amb una família catòlica que la va acollir. Ja adulta, es va convertir al cristianisme i va iniciar els seus estudis de teologia, que la varen portar a Salamanca. L'any 1953, a la Cité Internationnale Universitaire de Paris, va coneixer a qui seria el seu marit, Antoni Plasencia. Antoni havia anat a estudiar dret a la Sorbona gràcies a una borsa d'estudis de l'Institut Français de Barcelone. Amb ell, a Barcelona, va compartir vida i interessos intel·lectuals. Als anys 90 va restablir una estreta relació amb el judaisme, un fet que, segons ella mateixa va escriure, li va “obrir el cor”.

Va aplegar una magnífica biblioteca de temàtica bíblica, semítica, lingüística, històrica i cultural. Després del seu traspàs (2016) els seus fills varen acomplir amb la seva voluntat de deixar la col·lecció a l’Institut d’Estudis Nahmànides, que està procedint a la classificació del fons, que ben aviat estarà catalogat i serà accessible a la consulta pública.

El proper dia 6 de setembre farem la presentació pública de la Biblioteca Madeleine Taradach, i tothom qui ho desitgi podrà apropar-se i conèixer una mica l’important fons bibliogràfic i la vida fascinant d’aquella dona culta i altruista.

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2019 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat