Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Família


Descripció


En el petit jardí de la font del Rei, a les ribes de l'Onyar just al final del carrer de la Creu, fent cantonada amb la plaça dels Països Catalans, s'hi van instal·lar dues peces: el monòlit que commemora el primer aplegament de ciutats Pubilla de la Sardana en el seu vint-i-cinc aniversari (1960-1985) i l'escultura Família.

Aquesta última peça és una obra en bronze de l'artista gironina Emília Xargay. La família és representada per tres figures entrellaçades (un pare, una mare i una criatura) que s'han anat depurant i han pres un aire més estilitzat.

Un dels temes més treballats per Xargay ha estat el de la parella, i aquesta família se'ns presenta com una evolució natural d'aquesta temàtica: la parella ampliada amb un fill, la perpetuació de l'espècie però alhora considerats com a ens individuals. L'ús del llenguatge del seu moment, de la seva contemporaneïtat, no li impedeix parlar d'un tema clàssic com aquest.

Al Pla d'Abastaments de la ciutat de Girona s'hi va instal·lar una peça, Els ulls miren l'entorn, de la qual Xargay n'és coautora.

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits