Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Biografia Xargay Pagès, Emília


Xargay Pagès, Emília. Obres

(Sarrià de Ter, 1927 - l'Escala, 28/12/2002)

Formada al taller de Joan Orihuel, la seva primera exposició col·lectiva fou als disset anys. Abandonà la pintura més academicista per buscar la seva pròpia estètica i més endavant, el 1963, es va iniciar en l'escultura.

Al llarg de la seva dilatada trajectòria artística, Emília Xargay treballà amb diferents tècniques, totes elles impregnades de la voluntat d'experimentació i la constant evolució que la caracteritzava: pintura, escultura, orfebreria, mural, ceràmica, esmalt, dibuix, cartells, tapís, etc.

Fundadora del Grup Indika (1950), també va formar part del Cercle d'Art d'Avui.

Exposà a Catalunya (com ara Girona, Barcelona o l'Escala), a l'Estat espanyol (València, Madrid, Sevilla, etc.) i a la resta del món (Argentina, Estats Units, Cuba, França, Alemanya o Mèxic, entre d'altres). Rebé premis nacionals i internacionals, entre d'altres, el 1955 el Premi del Ministeri d'Instrucció Pública de Brasil a la III Biennal Hispanoamericana d'Art (Barcelona), el premi Ynglada-Guillot o la Creu de Sant Jordi el 1992.

Les seves obres són una fidel representació del seu propi món que va suposar una gran renovació en l'ambient artístic gironí de la seva època.



« TORNAR

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits