Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

A de Cinema


Descripció


Una A damunt la teulada del Museu del Cinema, i una A sobre una columna de la plaça de Santa Susanna, formen el personal homenatge del poeta i artista Joan Brossa al setè art. Brossa en aquest poema objectual entronitza la A i, per tant, el cinema, damunt d'un pedestal: considerava el cinema una mena d'òpera en imatges, l'espectacle per antonomàsia, la materialització de l'art total.

La A de metall de la plaça està col·locada sobre una columna dòrica, de fust llis, feta de formigó i de color blanc. Just a la seva base, en una placa, s'hi pot llegir "A de cinema. 1998".

Un article d'Isidre Vallès Rovira apunta que Joan Brossa volia que la lletra fos de color vermell "color de sang de bou, però segurament per causa d'efectes estètics que l'equilibren amb el color blanc de la columna es va optar per emprar aquest color". El fet d'utilitzar dues lletres A emfatitza la importància que Brossa atorgava al cinema.

La característica lletra A apareix en altres intervencions urbanes de Brossa, com el poema visual del Velòdrom d'Horta de Barcelona (1984) o la A de Barca de Sabadell (1996).

Més informació:
http://www.fundacio-joan-brossa.org

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits