Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Atnel Girona


Descripció


Atnel Girona és la segona peça de Marcel Martí a la ciutat de Girona. L'obra mesura 10 metres d'alçària i fou col·locada a l'avinguda de França el 18 d'abril de 1989 dins la Campanya d'Escultures al Carrer.

Durant la seva llarga trajectòria artística, l'escultor ha treballat amb materials molt diversos. Per aquesta ocasió, Martí utilitzà l'acer inoxidable i va recobrir la peça amb una capa d'òxid inalterable que permet oferir infinitat de matisos.

L'obra està formada per quatre peces de formes irregulars i diferents entre elles, col·locades una sobre l'altra amb un joc d'equilibri que, a primera vista, pot semblar inestable. L'Atnel s'aixeca, però, segur i determinat i apunta des del seu punt més alt cap al cel.

Com succeeix en la majoria de les peces de Marcel Martí, aquesta escultura està formada per formes que permeten els jocs de llums i ombres. L'escultura pren vida pròpia si es mira des de diferents punts; les formes, originals i abstractes, estan marcades pels buits i els plens i desprenen moviment i repòs alhora.

L'altra peça de l'escultor Marcel Martí a la ciutat de Girona està situada molt a prop d'aquesta, a la rambla de Xavier Cugat, on s'hi va instal·lar Nefer Mediterrània.

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits