Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Nefer Mediterrània


Descripció


La primera escultura que va encarregar l'Ajuntament de Girona a l'escultor Marcel Martí fou aquesta peça, col·locada el 9 de desembre de 1988 al bell mig de la rambla de Xavier Cugat, en el marc de la Campanya d'Escultures al Carrer d'aquell mateix any.

L'obra realitzada amb poliester i fibra de vidre descansa sobre una base de granit. De considerables dimensions (mesura 2'40 metres d'alçària), l'escultura es presenta com una elegant peça de color negre, amb una superfície polida que permet oferir una textura suau i brillant.

Les formes modernes de l'escultura de Martí presenten geometries simples i depurades que marquen diferents ritmes i volums, juguen amb les seves arestes i els entrants i sortints provoquen uns interessants jocs de llum.

El mètode de treball de Marcel Martí parteix del material i d'una certa idea de forma; o sigui, treballa les peces de dins cap a fora. A més, les seves múltiples formes provoquen que l'espectador no pugui abastar l'escultura des d'un únic punt de vista: cal, doncs, que s'observi des d'indrets diversos, canviant amb la llum dels diferents moments del dia, etc.

L'altra peça de l'escultor Marcel Martí a la ciutat de Girona està situada molt a prop d'aquesta, a l'avinguda de França, on s'hi va instal·lar Atnel Girona.

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits