Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Brollador dels vuit caps


Descripció


L'arquitecte municipal Ricard Giralt Casadesús va ser el responsable del projecte de reurbanització de la plaça del Marquès de Camps, i a més, fou el dissenyador d'aquesta font. La va materialitzar Joan Oliver de Bezzi qui ja havia realitzat altres peces a la ciutat, com els dracs i els caps femenins de la façana de Can Norat (1913) a la Rambla.

El brollador, fet de pedra de Girona, té forma octogonal i descansa sobre quatre esferes col·locades sobre una columna situada al mig d'un petit estany circular. Els caps alternen dos dissenys, ambdós força grotescos: un cap masculí i un altre també d'home però amb unes banyes recargolades que recorden la figura d'un faune (el faune seria l'equivalent al sàtir grec i tindria una meitat home i l'altra boc). L'aigua del brollador es buida a la base de la font pels brocs situats a les boques dels caps.

El brollador està envoltat d'arbres i un jardí que també compta amb Les foques de Paco Torres Monsó. Molt a prop, a la part superior de la façana de l'edifici situat al número 4 de la plaça, es conserva l'escultura de Joan Carrera dedicada a Minerva.

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits