Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Biografia Carrera Dellunder, Joan


Carrera Dellunder, Joan. Obres

(Torroella de Montgrí, 16/08/1889 - Girona, 6/11/1952)

Tot i que va néixer a Torroella, la seva família es traslladà a Barcelona on ingressà a l'Escola de Belles Arts de la Llotja el 1909. Va ampliar els seus estudis a París i a Brussel·les amb una beca.

El 1914 guanyà per oposició una plaça de dibuixant i fotògraf a l'Institut d'Estudis Catalans. Va col·laborar amb dos grans arquitectes de l'època: Josep Puig Cadafalch i Rafael Masó.

Un cop instal·lat a Banyoles, va combinar la seva activitat com a artista amb la docència i obrí la seva primera escola de dibuix. Més endavant, s'instal·là definitivament a Girona on va continuar compaginant aquestes dues tasques: realitzà diversos encàrrecs (els Relleus del pont de Sarrià de Ter, el Bust de Juli Garreta dels jardins de la Devesa, etc.), sobretot de caire religiós (com ara el pas de Setmana Santa L'oració a l'Hort per a la Confraria d'Hortolans), i obrí la seva segona acadèmia. D'aquesta època, alguns dels seus alumnes van ser Domènec Fita, Francesc Torres Monsó o el seu propi fill, Ramon Maria Carrera. També va impartir classes a l'Escola Municipal de Belles Arts de Girona, a l'Escola Pia, a l'Hospici i a diferents escoles privades.

Personatge molt estimat a la ciutat de Girona, un any després de la seva mort, l'Ajuntament li va dedicar una exposició pòstuma a la Sala Municipal d'Exposicions.

Més informació:
http://escultorcarrera.zoomblog.com

« TORNAR

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits