Dècada de 1950


1951

L'equip de la companyia Ampex Corporation, liderat per Charles Ginsburg, desenvolupa un aparell capaç de capturar imatges en viu amb càmeres de televisió i emmagatzemar el senyal elèctric en una cinta magnètica.

1952

Es desenvolupa el format VERA (Vision Electronic Recording Apparatus) de la companyia BBC, com a tecnologia experimental de gravació d'imatges sobre cinta magnètica.

1953

S'estandaritza als Estats Units el sistema de color NTSC (National Television System Commitee), de 525 línies i 30 frames per segon.

1956

Es comercialitza el primer aparell de gravació de vídeo, el VR-1000 o Quadruplex, desenvolupat per la companyia Ampex, el qual s'utilitza només en la indústria de la televisió.

Robert Adler inventa el Zenith Space Command (Comandament de l'Espai Zenit), el primer comandament a distància sense cables. Era mecànic i feia servir ultrasons per canviar el canal i el volum.

1958

SMPTE (The Society of Motion Picture and Television Engineers), fundada el 1916 als Estats Units, crea el Videotape Recording Committee per a establir estàndards destinats a la tecnologia del vídeo.