Notes de premsa

divendres 3 de març de 2017

La V Jornada de l’Esport Femení “Fes un pas per l’esport” es farà el proper 12 de març a Girona

• La jornada tindrà lloc de 9.30 h a 13.30 h a la plaça de Catalunya, la plaça de Calvet i Rubalcaba, la plaça de Salvador Espriu i la llera del riu Onyar i s’hi preveu una assistència de més d’un miler de persones. • El dia 10 de març tindrà lloc la lectura del manifest institucional i un seguit de conferències que analitzaran l’evolució de la participació femenina en la pràctica esportiva

Aquest matí la tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs; el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Carles Salgas, i la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Fina Surina, han presentat les activitats programades per celebrar el Dia Internacional de les Dones. A l’acte també hi han assistit nombroses entitats i esportistes.

Una de les activitats centrals es farà el dia 12 de març, quan tindrà lloc la V Jornada de l’Esport Femení “Fes un pas per l’esport”, que se celebrarà a la plaça de Catalunya, a la plaça de Calvet i Rubalcava, a la plaça de Salvador Espriu i a la llera del riu Onyar. S’hi preveu una assistència de més d’un miler de persones. Per altra banda, el dia 10 de març hi haurà la lectura de la declaració institucional i les conferències de la Jornada Dona i Esport a Girona, que es faran a l’edifici de la seu de la Generalitat de Catalunya a la ciutat.

“L’Ajuntament de Girona fa temps que treballa per posicionar la ciutat com un referent de l’esport femení, col•laborant o implicant-se en l’organització d’esdeveniments adreçats a les dones per tal de visualitzar l’esport femení”, ha remarcat la tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, que també ha volgut destacar que “s’està treballant amb un pla estratègic pel foment de l’esport femení a la ciutat que suposarà un augment del nombre d’esdeveniments i activitats”.
Els principals objectius de l’acte són potenciar la pràctica de totes les disciplines esportives i crear un espai de visualització, d’iniciació i de reconeixement; trencar estereotips envers algunes disciplines esportives considerades “no femenines”; destacar la pràctica esportiva com un espai de transmissió de valors individuals i col•lectius; reflexionar sobre els beneficis de la pràctica esportiva, els hàbits alimentaris i la qualitat de vida, i donar a conèixer aquelles esportistes destacades perquè es converteixin en un referent quant a valors i experiències per a altres esportistes.

La jornada comptarà amb 19 disciplines esportives, entre les quals s’incorporen aquest any els escacs, el paddle surf, el ciclisme i el jujutsu. Aquests esports s’afegiran als ja presents en les edicions anteriors i a activitats paral•leles com sessions d’harmonia, entrenaments d’altra intensitat, activitats d’iniciació, tornejos o exhibicions. Com a cloenda, els alumnes d’EUSES faran una dansa amb la qual convidaran a tothom a participar.
Per a més informació: www.jornadaesportfemeni.cat

Facebook

Descàrregues


La V Jornada de l’Esport Femení “Fes un pas per l’esport” es farà el proper 12 de març a Girona

PDF - 1,29 Mb


La V Jornada de l’Esport Femení “Fes un pas per l’esport” es farà el proper 12 de març a Girona

Fotografia - 0,9 Mb

 

Nota: Les fotos en format JPEG d'aquesta pàgina poden ser específiques per a impressió (CMYK) i és possible que no s'obrin directament amb el navegador. Per descarregar-les, cliqueu-les amb el botó dret del ratolí i seleccioneu l'opció Guardar destinació com...